Volgende project

Brandweer Laren

Midden in het historische dorp Laren, ingeklemd in een dichte woonbuurt is een nieuwe brandweerkazerne, gecombineerd met in totaal 8 woningen gerealiseerd. Vanwege de kleinschaligheid van de omgeving moest deze van de opdrachtgever van buiten minder groot lijken dan het van binnen was. In het ontwerp is daarom gebruik gemaakt van trucage: verstopt in de kap boven de kazerne zijn de woningen voor brandweerlieden ontworpen. Er ontstond hiermee een zeer compact of programmatisch ingedikt volume: een volle houten werf tussen de huizen van het dorp.

Locatie Groene Gerritsweg 2, Laren

Opdrachtgever Gemeente Laren

Programma Brandweerkazerne + woningen

Oppervlakte 3.000 m2

Ontwerp April 2002

Oplevering Juni 2004

Aannemer BK Bouw Bussum

Constructeur Th.Horst, Laren