Volgende project

KDV Werkplaats

Het kinderdagverblijf is onderdeel van de gebouwen voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs, die gezamenlijk in een campusopzet  "De Werkplaats Kindergemeenschap" vormen.

Eerder ontwierpen wij voor deze brede school de nieuwbouw voor het Voortgezet onderwijs en de sportaccommodatie.

Het gebouw staat naast de gebouwen voor het basisonderwijs. De contouren volgen aan de straatzijde de richting van de straat, aan de schoolzijde de richting van de bestaande gebouwen en aan de oostzijde de grens van het bestemmingsplan.

De uitkomst is een driehoekig gebouw, plaatselijk ingesneden om daglicht toe te laten en de entrees te benadrukken.

De buitengevel is opgebouwd uit meanderend metselwerk, de  gevels van de "happen" uit het gebouw maken qua sfeer en kleur onderdeel uit van het interieur.

Locatie Kees Boekelaan, Bilthoven

Opdrachtgever Stichting Werkplaats Kindergemeenschap

Programma Kinderdagopvang

Oppervlakte 1.200 m2

Ontwerp 2008

Oplevering 2011

Management IQNN Vastgoed, Den Haag