Volgende project

Megabioscoop Kinepolis Jaarbeurs

De bioscoop maakt onderdeel uit van de Centrumboulevard te Utrecht.

De Centrumboulevard is de belangrijkste lokale verbindingsroute tussen de historische binnenstad van Utrecht, via het treinstation naar het grootschalige congrescentrum De Jaarbeurs.

Het bioscoopcomplex bevat 14 zalen met in totaal circa 3.500 stoelen.

Op de begane grond bevindt zich naast de entrée een ruime Foodcourt, die zowel vanuit de Centrumboulevard als vanuit de bioscoop te betreden is.

Het gebouw staat in verbinding met de Jaarbeurs, die voor congressen en evenementen gebruik kan maken van een deel van de bioscoopvoorzieningen.

Alles in de bioscoop is erop gericht voor iedere bezoeker de meest aantrekkelijke theaterbeleving mogelijk te maken, op alle denkbare niveau’s: van de theatrale entree, het ideale beeld en geluid tot de lekkerste popcorn.

Alle 14 zalen binnen de bioscoop zijn optimaal gedimensioneerd en ingericht en voorzien van de meest actuele digitale projectie- en geluidstechnieken.

Om de bioscoop ook voor de omgeving zo aantrekkelijk en uitnodigend mogelijk te maken, is deze transparant waar mogelijk en gesloten waar nodig.

Zo is het entreegebied onder de overkragende zaal en de gevel van de Foodcourt uitgevoerd als een volledig glazen pui. Met name in de avondsituatie straalt de bioscoop daarmee als een vrolijke lampion.

 

 

-----------------------------------------------------------------------------

COLOFON:

 

Opdrachtgever: Kinepolis Group - Gent Belgium

Architect: Snelder Architecten

Installatieadvies: Ingenieursburo Linssen

Adviseur bouwfysica: LBP/SIGHT

Constructieadvies: Adviesburo Broersma

 

Zie: Kinepolis Group

Locatie Jaarbeursterrein, Utrecht

Opdrachtgever Kinepolis Group Gent

Programma 14 filmzalen; 3500 stoelen

Oppervlakte circa 15.000 m2

Constructeur Adviesbureau Broersma

Installatie Ingenieursbureau Linssen

Management Bulters & Bulters